onsdag den 3. november 2010

Hjemmebagt brød

Jeg havde lyst til et brød - ikke fordi jeg spiser meget brød, men når det skal være skal det være hjemmelavet, bageren kan jeg ikke bruge til noget som helst...
Så jeg begyndte med en surdej af ½ rugmel og ½ hvedemel, begge øko og det stod på mit køkkenbord i en 3-4 dage og arbejde flittigt i en yoghurtbøtte.
Hver dag tilsatte jeg ½ dl. rugmel, ½ hvedemel og 1 dl vand. 


4.dagen skulle brødet bages og nogen eksakt opskrift har jeg ikke. Det var de 2½ dl. surdej der bestemte resten, men jeg tilsatte 3 dl. lunken mælk, 800-900 g hvedemel, 1 tsk. rørsukker, 1 tsk. salt og nåå ja, så kom jeg til at "tabe" en ½ tsk. kardemomme i fordi jeg havde lyst til det.
Det blev et brød fuld af smag med en fin krumme, men da det var en blød dej kom det til at fylde mit ovnfaste fad mere end jeg havde regnet med, men det var helt fint med mig. Jeg bruger mindst mulig mel, da jeg ellers synes at brødet bliver for bastandt.
Jeg ejer ingen brødforme - endnu, men det vil jeg kigge efter - eller ønske mig til jul.
Det blev bagt ved 200 grader i 30 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar