torsdag den 31. marts 2011

5 Spice

Jeg elsker at lave krydderiblandinger og denne gang blev det 5 spices, det er så godt til bl. a. kylling, svinekød, oksekød, lynstegte grøntsager og ikke mindst marinader.
Alle krydderierne skal ikke bruges i lige store mængder.

Jeg lavede kun en lille portion for det er bedst frisklavet.

1 stjerneanis
2 tsk. szechuanpeber
1 stang kanel knækket
1 tsk. nelliker
1½ tsk. fennikelfrø
lidt groft himalaya salt.



Alle krydderierne ristes på en tør hed pande ganske kort til det begynder at dufte godt, det må ikke brænde på.


Stødes i en morter og lidt salt tilsættes og stødes med.
Det skal bruges sparsomt for det er ret stærkt, men det er et godt krydderi fordi det indeholder alle smage, sødt, surt, bittert, skarpt og salt.
Det skal lige igennem en sigte før det hældes på et krydderiglas.



Szechuanpeber er ikke ægte peber, det kommer fra en kinesisk busk og har en smag af citrus og anis.

I Hawaii har mange restauranter 5 spice på bordet sammen med salt og peber,
måske er vi lidt krydderiforskrækkede herhjemme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar